Akusztikus gitár

Ime a sablonos gitárleírás:

CSAKHOGY LÁSD NEM ZONGORA VAN A KEZEDBEN
Az oldalt folyamatosan frissítem, nap mint nap új és leckékkel találkozhatsz. Ha netán kérdésed van, hozzászólásod tedd azt bátran!

KERESÉS A DALOK-LECKÉK KÖZÖTT

Sétáló basszus

    A sétáló basszus sem valami hűde mi a fene, egyszerűen csak ahogy a neve is mondja sétál! Amire használjuk mi gitárosok az a dal színezése. Akkordokat vezetünk be, illetve akkordokat vezetünk át vele. Nem kell megijedni, hogy valami kemény szólók lesznek most, egyszerűen csak néhány hangot pengetünk  meg az akkord saját basszusa előtt. Persze minden akkordnak megvannak a saját úgymond általános bevezetései. Lásuk a C akkordot:

       Gondolom érthető. Persze olykor több hangból vezetünk be, pl. így:


   
       ...és ami akár még fűszerezi nem csak alulról tudunk bevezetni, hanem akár felülről is:
 
       ...na és persze 3 bevezető hanggal:

  

         Hát elhiszem, hogy itt ez a sok nyavajás tab és nem sokat értesz belőle :). Mindenesetre pengesd el mindegyiket néhányszor, én meg közben elmagyarázom kicsit mért is van így és ennyi bevezetés/átvezetés :) vagyis mi a logikája az egésznek. Én hülye magyarként mindig próbálom úgy érteni, ahogyan mondom is: bevezetünk illetve átvezetünk! Az első ábrán azt láttad, hogy A hanggal indulva vezetünk be. Hoppá!!! Akkor elképzelhető, hogy Am-ról C-re így vezetünk át? Na ja, és nézd meg: akár vissza is!


     Ezt most már komolyan gyakorolhatod! Mint látod se eleje se vége a tabnak, úgyhogy mikor a végére értél kezd az elejétől. Ne légy ideges, hogy néha mellé penget a hüvelyk ujjad, és persze az sem baj, ha többször pengeted az akkordot mielőtt váltanál, ez még nem dal! Lényeg, hogy megtanuld!

Lássuk a C-ről G-re, és vissza sétáló basszust:
 
     Na akkor jó gyakorlást!!!